Najljepše činjenice o trudnoći

Kada splasne prvotno oduševljenje o prinovi koja stiže, žene se često tijekom trudnoće susretnu i s ne tako lijepim simptomima. Teško se osjećati ženstveno i „blagoslovljeno“ uz svakodnevne mučnine, uz bolove u kostima i zglobovima, otežano kretanje, žgaravice i nesanicu.

No, ponekad stvari treba gledati iz drugog kuta…

„Trudnički mozak“
Smijete zaboravljati, pogrešno protumačiti određene rečenice i nitko vam to neće moći zamjeriti. Opće je poznato da trudnice često zaboravljaju u trudnoći, pa tako tijekom ovih devet mjeseci imate najbolji mogući izgovor za ignoriranje stvari i ljudi koje vas smetaju.

Grudi
Cijeli život vas tišti činjenica da vam grudi jednostavno nisu bile suđene? U trudnoći ćete se ugodno iznenaditi. Grudi mogu narasti i za više od dva konfekcijska broja, a ako odlučite dojiti tako će i ostati duže vrijeme. Partner će dijeliti oduševljenje s vama.

Pažnja koju dobivate
Iako će vam ponekad pretjerane pažnje biti preko glave, većinu vremena ćete u njoj uživati. Tetošenje, kuhanje vaše omiljene hrane, masaža kad god vam padne na pamet i ispunjavanje svih želja nešto je što žene uglavnom dožive samo u trudnoći.

Kosa i nokti
Zbog onog istog divljanja hormona koje će vam priuštiti mučnine i sve one ne tako lijepe simptome trudnoće vaša kosa i nokti će u trudnoći blistati. Osim toga, redovita obnova i ispadanje kose tijekom trudnoće se zaustavlja, pa će vaša kosa biti znatno gušća. S obzirom na to da će „zaostala“ kosa nakon poroda postupno otpasti, uživajte u ovim mjesecima.

Prehrana
Trudnoća je divno razdoblje gdje nećete morati razmišljati o različitim dijetama, brojanju kalorija i vaganju namirnica. Potrudite se jesti što zdravije, no dopustite sebi i sitne užitke koje si inače uskraćujete.

Zbližavanje s bebom
Kada osjetite prvi bebin pokret život će vam se nepovratno promijeniti. Buduće majke najčešće tek tada postaju potpuno svjesne činjenice da u njima doista raste novi život. Dodirivanje trbuha, maženje i šaputanje tako postaje vaša najljepša dnevna rutina.

Zbližavanje s partnerom
U trudnoći ćete otkriti jedno potpuno novo lice svog partnera. Vaš snažan muškarac, čuvar i zaštitnik mogao bi se u trudnoći pretvoriti u pravu nježnu dušicu. Kada prvi puta osjeti lupkanje bebe u trbuhu i on će osjetiti jednu novu vrstu ljubavi kakvu do sada nije mogao ni zamisliti. S oduševljenjem ćete iz dana u dan gledati kako tata priča svom malenom u trbuščiću i kako se zbližavaju i prije upoznavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*